Olen yrittänyt jo varmaan vuoden verran valita värejä tulevaan kotiimme. Se on yllättävän haastavaa. Olen kuvitellut olevani hyvä visualisoimaan etukäteen tiloja, mutta nyt se tuntuu olevan kuitenkin hankalaa. Pääväreiksi kotiin tulevat tietenkin puu, kun ollaan hirsitalossa, mutta lisäksi vihreä, keltainen ja punainen. Kävin eilen rakennusmessuilla ilmaisessa sisustussuunnittelussa ja tämä suunnittelija ehdotti lattian väriksi harmaata. Harmaata??!! En ollut voinut kuvitellakaan sellaista, mutta toisaalta mummolan harmaat lattiat ovat kyllä edelleen todella hienot, joten harmaa on nyt harkinnassa.

Tässä tulevat kylpäärin laatat (jotka ostin jo varmuuden vuoksi, etten vain joudu etsimään uusia tuotannon lopettamisen vuoksi). Laatat ovat todellisuudessa asteen tai kaksi tummemmat (kuvaaminen oli vähän hankalaa). Nämä sävyt ovat kuitenkin ne samat joilla pelataan muissakin tiloissa. Lattialaatat ovat vielä hankkimatta, koska juuri oikeanlaisia ei ainakaan vielä ole löytynyt. Haaveena olisi samantyyliset ruskeat laatat, mutta toistaiseksi vastaan on tullut vain tasavärisiä ja suorareunaisia ruskeita, joten etsintä jatkuu.

Yksi väriongelma on myös ollut jääkaappi ja pakastin. Päätin kuitenkin ottaa yhteyttä johonkin paikalliseen automaalariin ja kysyä, josko hän voisi maalata jääkaappimme ja pakastimemme tuon keltaisen laatan malliin. Ei kysyvä varmaan tieltä eksy, joten kannattanee ainakin kysyä.

Ja täytyy vielä mainita, että valkoista väriä kartellaan melko lahjakkaasti, koska edellinen kotimme oli todella valkoinen ja ei todellakaan kotoisa. Valkoista tulee uuteen kotiin varmaan lähinnä listoihin ja pesualtaisiin. Nii ja onhan meillä valkoinen kirjahylly.