Lattian eristykset on nyt saatu valmiiksi. Niihin ei sitten lopulta mennytkään kuin muutama päivä. Kuumia päiviä olivat (+30), joten tuntui ehkä hitusen kummalliselta eristää niillä säillä. Vital on nyt jo ollut tosi hyvä eriste, koska ei allergisoi millään tavalla. Melkein tekisi mieli mennä nukkumaan sen pääell :) Vitalin leikkaamisesta varoiteltiin etukäteen, joten selvitin huolellisesti miten se onnistuu. Löysin netistä mallin "tee se itse- leikkurille" ja loput ohjeet sain Vitalin tuottajalta. Tarvittiin tällainen vanha trukkilava, johon kiinnitettiin kaksi lautaa saranoilla. Niillä saa litistettyä vital-levyn tiukkaan, sitten leikataan levyä 45 asteen kulmassa käsisahalla, josta on poistettu terät ja joka on teroitettu teräväksi. Leikkaaminen oli ihan yksinkertaista ja sujuvaa.

Ensimmäistä eristekerrosta lattiassa. Alle tuli 70mm pitkittäin, sen päälle 100mm poikittain ja ihan päällimmäiseksi 100mm pitkittäin. 

Sienien viereen koitettiin tökkiä pienimmätkin kolot pienillä paloilla täyteen.

Ja lopputulosta

Eilen tulivat myös rännit. Olivat asentaneet ne kuumimpaan aikaan, kun me olimme fiksuina viettämässä siestaa kotona. Hyvältä näytti kuitenkin :)

Ja sopivasti nyt on satanutkin, joten on saatu jo koemaistiaiset toiminnasta. Yksi sadevesiputki on ilmeisesti painunut matkalta vähän kuopalle (tien alla), mutta kyllä sieltäkin lopulta isompi vesimäärä tuli ulos oikeasta paikasta.

Ja tässä pieni alku jo meidän lattiaa. Lattiahan siis tehdään ilmeisesti kokonaan vanhoista lankuista, jos ne vaan riittävät. Tervapaperi on vedetty seinälle, jotta saadaan tuo seinän ja lattian raja samalla eristettyä tiiviimmin.

Noissa vanhoissa lankuissa on niin sitä jotakin!!!!