Anturasta tuli oikein komia ja valu onnistui hyvin. Päälle on männä viikolla muurattu lecaharkoista kivijalkaa. Harkot tullaan sitten myöhemmin (ehkä kuitenkin ennen hirsien asennusta) slammaamaan betonivellillä ja maalaamaan petrooliöljymaalilla. Mitään valmista muovipinnoitetta emme halua käyttää, joten siksi näin. 

Ekat harkot paikallaan ja Veijo muuraa lisää

Samin taivuttelemat ja laittamat raudat

Ja toinen kerros valmiina

Kolmas kerros

Neljäs kerros ja ryömintäluukku (ei parane lihoa, että tuosta mahtuu...emännän pitäis kyllä varmaan laihtua, jos meinaa mahtua tuosta)

Yläkerrosten "laihaa" harkkoa

Yksi kissanluukuista

Tänään myös tehtiin myös todellinen löytö. Sama mies, joka myi meille lattialankut pilkkahintaan, myi meille nyt myös väliovet pilkkahintaan. Ovet täytyy kunnostaa eli putsata ja maalata sekä vaihtaa rikkoutuneet ikkunat. Ovissa on siis hienot lasiruudut yläosissa. Ovet ovat peräisin vanhasta valimosta/konepajasta Kokkolasta. Ja emännän sormet syyhyää jo kovasti päästä kunnostamaan lankkuja, keittiön kaappeja ja noita ovia. Ovia muuten tuli samassa köntässä 10 kpl ja taloon menee vain 6, joten samasta erästä tuli ainakin kasvihuoneen ja ehkä puutarhavajankin ovet . Kuvia näistä ei vielä ole, mutta laitan myöhemmin jahka ovet on meillä ja kuvattuna.