Nyt on putkimies taas häipynyt hetkeksi aikaa. Me eristetään sisätiloja ja odotellaan sähkömiestä. Minä jatkan lankkujen putsausta äiti apunani aina, kun hän ehtii. Tässä vähän eristyskuvia sisältä.

 

Eristeenä on Vital-puukuitu eriste. Materiaali on puhtaasta puusta ja samaa mitä käytetään lasten vaipoissa. Mahtavaa, kun ei tarvi pärskiä eikä kutise laitttaessa. Hieno materiaali kaikin puolin!!

Eristeestä vielä sellainen, että ilmanvaihtopäätös tuli. Saisimme laittaa painovoimaisen ilmanvaihdon, jos laittaisimme yläpohjaan 200mm ja ulkoseiniin 50mm lisäeristettä. Melkein jo päätettiin niin, mutta ikkunat uppoavat hassun syvälle, jos seiniä eristetään paksummin. Tämä olisi pitänyt tietää aiemmin. Nyt siis hommaamme kuitenkin sen ilmanvaihtokoneen lämmön talteenotolla. Huoh :( Jopa kaupungin lvi-tarkastaja oli sitä mieltä, että tämä on meidän tapauksessa ihan typerää, mutta kun säädökset sanovat näin. Ei siis auta.

Eilen päätettiin myös ulkovalaisimet. Ja tässä näkyy malli. Haimme Kokkolasta valaisinliikkeestä sovitteille muutaman mallin ja tämä oli ehdoton ykkösnen. Kuvassa näkyvää kokoa tulee ulko-ovien yläpuolelle ja samaa lamppua pienempikokoisena tulee terassin tolppiin.

Ja paras uutinen vähään aikaan (ainakin naisnäkökulmasta) on se, että haettiin meidän väliovet (tai puolet niistä) ja ne on vielä hienommat kuin muistin. Joitakin ikkunoita pitää korjata, maalit poistaa, hankkia kahvat ja ehkä jotain pientä puukorjaushommaakin, mutta hienot ovat kuin mitkä.