Nuoret pojat on niin nopeita. Siellä ne on kasanneet meidän talon hirret jo tasakertaan ja huomenna olis tulossa nosturi, joka nostaa lattiapalkit ja kattostuolit paikoilleen. Pojat lupaili, että jos kaikki sujuu hyvin jatkossakin niin ensi viikon alkupuolella saisivat jo aluskatteen paikoilleen. Tämä etenee niin nopeasti, että heikompia hirvittää jo. Hienolta näyttää ja toistaiseksi olemme olleet tosi tyytyväisiä oikeastaan kaikkeen :)

Talo rannan suunnasta

Talon pääty pihatieltä päin

Kehikon sisältä saunakulmaus

Keittiön ikkuna ja ovi, jotka vievät kylmäkuistille

Työhuonenurkka

Työhuonekulmaus ulkopuolelta

Pohjoispääty

Kylmäkuisti

Kiristysruuvi

Me ostettiin jokin aika sitten yläjyrsin Samin myhempiäkin puuhommia varten, mutta nyt sillä tulee olemaan käyttöä ikkunan karmeihin tulevissa ilmanvaihtoventtiilien asennuksissa sekä listojen teossa. Sami testaili tänään vähän uusia teriä ja löydettiinkin tosi hieno meidän listoja varten. 

Jyrsijä ja jyrsin

Listakuvio, vaikkei tästä nyt kunnolla saakaan selvää ja on kokeiltu nyt höyläämättömään lautaan, mutta hieno se on silti.

Ja tässä vielä meidän taloon tulevia tiiliä mallina. Niitä löytyi kyselemällä tehtaalta...oli joskus kuulemma mennyt Keskisen Kyläkaupan navettaravintolaan 10000kpl, että sieltä näkis isomman määrän. No, minähän ajattelin, että on pienempi paha ajella nyt se parisataa km, ku miettiä sit väärän näköisen tiiliseinän kanssa valmiissa talossa, että miksi en ajanu. Tiilet viehätti ja ne on siis päätetty. Eli Wienerberger käsinlyöty antiikkitiili Pastorale. Tiiltä tulee yksi seinä, piippu ja takka. Ihan alunperin oli tarkoitus käyttää kierrätystiiliä, mutta niiden haaliminen ei oikein onnistunutkaan. Meille niitä menee niin paljon, että suurinpiirtein samankokoisten saaminen olikin yllättävän vaikeaa. Niinpä siis lumevanhoja.