Eipä oo muuten varmaan kovin monella näin siistiä pihamaata tässä vaiheessa rakentamista. Isä siisti kaivinkoneella tonttia ja muotoili jo pihan, kun meillä oli jo selkeä näkemys mitä halutaan. Nyt on lisäksi tie saatu niin hyvään kuntoon, että hirsirekkojenkin oli hyvä ajella ylös tontille asti.

Pihatien alkupätkä kunnostettuna

Tieltä pihaan ja tasaiselta näyttää

Talon ympärille tuli vähän täyttömaata ja tuohon jätettiin pengerrys, joka joskus  varmaan jotenkin reunustetaan kivillä tms.

Pihaa

Talon rannanpuoleiselle sivulle tuli isompi pengerrys noin 4,5 metriä talosta rantaan päin. Tuota on jo vähän siistitty ja myöhemmin tuonne ylätasanteelle tehdään nurmialue sekä joitakin istutuksia, keskeltä pengerrystä tulee portaat alemmas tontilla ja siihen onkin suunnitteilla hedelmätarha. Tuossa kuvassa näkyy vielä talolta tuleva sadevesiputki. Niitä ohjaillaan säiliöihin kasteuvedeksi puutarhaa varten.

Eli oikeastaa ruokamultaa vaille on tämä rojekti.

Taas kerran meillä käiv umpihyvä tuuri. Pienempi kaivinkone, jolla on tehty jätevesiasiat, montun täytöt, tontin muotoilu ja tien parannukset oli lainassa isän tutulta autokauppiaalta, joka olikin yllättäen myynyt koneen. Kone tultiin hakemaan uuden omistajan toimesta kaksi päivää sen jälkeen, kun me saimme hommat koneen osalta valmiiksi. Huh huh.