Putkityöt saadaan varmaankin tänään päätökseen. Putkimies on ollut oikein mukava, joskin hitusen löyhästi työajoista kiinni pitävä. On kuienkin tehnyt aina, kun on tullut paikalle. Ja tällä hetkellä talolla riittää tekemistä muutenkin, joten ei ole varsinaisesti haitannut.

Talon päävesikeskus on tuolla kylppärinurkassa, kuva keittiön suunnasta

 

Kuva kylppärin suunnasta keittiöön päin

Tiskikoneen paikka oli meidän ensimmäinen mittavirhe. Jostain syystä yhteen piirrokseen oli jäänyt kummittelemaan tiskikoneen vanha paikka ja siihenhän nuo putket vedettiin. Tässä kuvassa näkyy hyvin kuinka se muutamalla mutkalla helposti siirretttiin.

Hienot putkisokkelot jää lattiaan. Putket vedettiin titaniitti- eli rimpulapalkkien (Samin keksimä nimitys, koska titaniittipalkki on noille lattiapalkeille varsin harhaanjohtava nimi) läpi poratuista rei´istä. Joitakin kohtia palkeissa vahvistettiin pienillä puupalkeilla, ettei vain reiät vaikuta kantavuuteen.

Mittaripaikka piilotetaan kylppärin kaappiin.

Toinen mittavirhe sattui myös keittiössä. Muutimme talopiirustuksia sen verran, että laitoimme kaksi samankokoista ikkunaa keittiön päätyseinälle. Alkuperäisessä siellä oli yksi tosi pieni (kuin saunan ikkuna) ja yksi tosi iso (kuin olohuoneen ikkuna). Meille sinne tuli kaksi samankokoista kuin makuuhuoneissakin. Emme sitten tulleet kysyneeksi ikkunan alareunan korkeutta. Olisi ollut työskentelytason kannalta hyvä, jos ikkunat olisivat olleet 5 cm korkeammalla. Nyt korkeuden saa juuri ja juuri 89cm. Me olisimme pitkinä ihmisinä halunneet korkeuden 93cm:in. Se on nyt näin ja sen kanssa eletään. Tässä kohdin olen kyllä sitä mieltä, etä talotehdas olisi voinut asiasta huomauttaa, mutta eivätpä huomauttaneet.