Nyt on kylpy/kodinhoitohuoneen ja saunan lattia sinne valettu ja sinne alle piilotettiin sähköpiuhat lattialämmitykselle. Homma kävi nopeasti ja valu tehtiin siis Vetonit 6000 lattiamassaa. Se kuivuu muutamassa päivässä, joten on näppärämpää kuin vanhanajan betoni, joka kuivuu muutaman kuukauden.

Tämän valun päälle tulee vielä tarkistustasoite jossain vaiheessa. Sen jälkeen rakennellaan tuohon saunaan seinät ja sitten oliskin varmaan laatoituksen vuoro. 

 

Minä jatkan kaappien tuunausta. Wc:n kaappi rupeaa olemaan melko valmis ja saan ehkä tänään vielä lisättyä siitä kuvan tänne. 

Nyt siis wc:n kaapin kuvia. Tämä kaappi oli kokonaan mintun vihreä ja jätetty meidän varastoon tontin myyjien toimesta. Meistä se oli hieno puukaappi, joten päätimme kunnostaa sen. Hioin ensin koko kaapin (osaan jätin vähän mintun vihreää, kuten kuvasta näkyy), sen jälkeen kittasin kannessa olevat raot, sitten petsasin kanne ja ovet tummiksi ja maalasin kultamaalilla koristekuviot oviin. Viimeisimmäksi olen lakannut koko kaapin venelakalla, jotta se kestäisi mahdollisimman hyvin vettä, kun sen päälle kuitenkin tulee lavuaari. Kuvassa näkyvän oven takana on hyllykaappi ja toinen kaappi (joka kuvassa pois paikoiltaan) on vanhan mallinen kippikaappi, jossa on säilytetty halkoja. 

Kippikaapin ovi ja sen koriste

Halkolaatikon pohjalta löytyi kunnostusta aloitettaessa melko tuore Keskipohjanmaa-lehti. Päiväys oli 17.5.1958

Etusivun ehkä mielenkiintoisin uutinen